Vaffeloppskrift

Muskat og kanel gir vaflene en litt «varm» smak, en tøtsj av Brasil. Man får samba-følelse som rister av deg «norwegian stiffness».

Sambavafler
Gir cirka 15 plater.

4 egg
60 gram sukker
120 gram smeltet smør
1 liter melk
7 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts revet muskatnøtt
1 ts kanel

• Visp sammen egg og sukker og tilsett smeltet smør/margarin.
  • Bland melk med egg/smør og rør inn det tørre.
  • La røra svelle ca. en halv time.

Oppskriften er laget av Elin Vatnar Nilsen, som står bak bloggen krem.no. Hun var en av 19 norske matbloggere som konkurrerte om å lage den offisielle vaffeloppskriften til den nye sjømannskireken i Rio åpnet 3. mai 2014.

- Jeg prøvde å tenke på at røra skulle være enkel å lage. Ettersom jeg har jobbet i en sjømannskirke vet jeg litt om å lage store mengder. Dette er en helt vanlig basisrøre, den kan stå lenge uten å bli for tykk og smaker godt. Så undersøkte jeg litt om hva som var typisk for Brasil og hva jeg kunne gjøre i denne utfordringen for å skille meg litt ut, sier Elin Vatnar Nilsen.

Og tvisten i røra ble muskat og kanel. Ikke mye, men nok til at vaffelrøren får sambatakt.

- Vafler er jo mye smak og behag, arv og tradisjon. Jeg fant ut at det er noe som heter Brazilian nutmeg (wild nutmeg). Muskat smaker veldig godt i kombinasjon med kanel og jeg tenkte at muskat og kanel ville gi vaflene en litt «varm» smak, en tøtsj av Brasil. At man kanskje kan få litt samba-følelse og bli kvitt den typiske «norwegian stiffness».