AKTIV KIRKE

I tiden da kirkedørene var mye lukket, i fysisk forstand fant staben andre måter å treffes på. Enten det var gjennom småbarnstreff på nett, telefonsamtaler eller digitale gudstjenester. Frem mot sommeren delte noen av de som bruker kirkens tilbud erfaringer fra tiden da bygget var stengt.

Utfordringen var til alle å si noe om:

Hva er det viktigste Sjømannskirken gjør nå?
Bygget er lukket, men Sjømannskirken er aktiv
- og når ut og er tilgjengelig.

 
Regelmessig ble det digitalt lagt ut hver uke:
- Hver helg søndagstanker eller gudstjenester, på Hjemmesiden, facebook og youtube. Hver onsdag var det digitalt småbarnstreff.

Samlet var det i snitt over 375 som ser hver sending som legges ut. Dette tallet ble høyere med tanke på der flere satt sammen og så sendingen. Og det er enda flere som ser delte av det som legges ut.

Ingenting kan erstatte det at vi fysisk samles, men det er et godt supplement når det ikke er mulig at så mange kunne nås, og at alle som så på kunne tenke på at det var mange som ser på sammen, selv om vi ikke kunne se hverandre.

I tillegg ble det lagt ut ekstra ting om særskilt informasjon eller digitale møtepunkt.
På samme måte nås mange hver uke av direkte samtale ved det frivillige ringeteamet, og dette vil fortsette også etter at kirken åpner for besøk og aktiviteter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turgjengen utenfor Kenwood House
Lunsj under treet

Dette var akkurat det jeg trengte!
 
Sist søndag var vi en gjeng som dro til en av Londons vakreste parker, nemlig Hampstead Heath. Solen skinte og været var varmt, og underveis fant vi oss rasteplasser i skyggen hvor vi drakk vann, spiste matpakke og is. I løpet av de 7 kilometerne som løypa var på så rakk vi ti som var sammen på tur å bli kjent.

Dette var akkurat det jeg trengte!
Det sa en av turgåerne da vi avsluttet turen ved Kenwood House. 
Takk for et deilig avbrekk og flott tur, alle sammen!
 
Følg med i Sjømannskirken i London sitt nyhetsbrev og på Facebooksider for informasjon om eventuelt flere turer i løpet av høsten.

Fra Nyhetsbrevet 16.juni

 

 

 

 

 

 

Møte med Laila - aktiv i kvinneforeningen

Laila Hoel Sweeney bor i Buckinghamshire, nord-vest for London og har fulgt med på søndagstankene når hun kan.

-Jeg ser ikke hver uke, men ser når jeg kan. Det er fint å være i stand til å se en gudstjeneste eller søndagstanker på nettet når vi ikke har hatt anledning til å gå i kirken. Det er interessant, oppbyggende og fantastisk med musikken. Jeg synger med på salmene.
 
Hva har vært positivt med denne tiden, og hva gleder du deg til når vi åpner mer opp igjen?
-Det positive er at jeg har gått flere turer enn jeg pleier å gjøre. Jeg går hver dag, selv om det er en liten tur. Også er det på en måte positivt å få være mer hjemme. Jeg rydder, ordner og jobber i hagen.

Jeg gleder meg til å kunne gå ut å treffe venner, dra på kvinneforening og skrivesirkel. Jeg gleder meg til det å være sammen. Selv om vi har vært på nett, er det ikke det samme som når vi treffes på ordentlig. For eksempel det å kunne synge sammen igjen, det er så fint.
 
Kommer du på gudstjeneste?
-Ja, det gjør jeg! Selv om ikke får til å komme hver gang, så prøver jeg å komme så ofte som kan.
Fra Nyhetsbrevet 9.juni

 

 

 

 

 

 

 

 

SMÅBARNSTREFFET TREFFES IGJEN

Siden mars 2020 har Småbarnstreffet hatt samlinger i en lukket gruppe på Facebook. Aktiviteten har vært stor i hjemmene, og nå kan vi endelig møtes igjen. Alle barna har blitt ett år eldre, flere av dem har begynt i barnehage eller på skolen, men det er også kommet noen nye søsken i løpet av året som har gått.

Nå er det lov å ha famillesamlinger i kirkene igjen og gleden er stor over å kunne møtes til sangstund, såpebobler og rytmeegg. Alle har med seg matpakke til lunsj i hagen etterpå. Som dere ser på bildet så har vi ikke masker på - men alle tar en hjemme-test før man reiser hjemmefra, så vi er trygge på at ingen kan smitte noen.

Er du hjemme med barn 0-4 år og ønsker å være med? Meld deg inn i gruppa "Småbarnstreff i Sjømannskirken i London" på Facebook, eller send en e-post til Randi: rla@sjomannskirken.no
Fra Nyhetsbrevet 2.juni

 

 

 

 

 

 

 

 

KONFIRMASJON DEL1 - vår 2021 (del 2 kommer til høsten)
Pinseaften var det konfirmasjon for fem av våre flotte konfirmanter!
Gratulerer til Malin, Elias, Frudy, Iver og Eir og til deres familier!
Resten av årets - og fjorårets konfirmanter vil feire sin dag i september - og noen vil også konfirmeres i Norge.

Årets konfirmanter har hatt alle samlinger på Zoom. Det har vært et annerledes år, men de har tatt utfordringen på strak arm! Det er en fin gjeng vi ansatte har fått blitt kjent med! Vi har savnet å møtes i kirken og satser nå på å få til en samling i kirken i juni.
Fra Nyhetsbrevet 26.mai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitale gudstjenester, nye muligheter.
Johanne Eikenes kom til London i høst fordi hennes mann er utsendt fra Forsvarsdepartementet. De har tre barn: Helene som er konfirmant i år, Olav på 11 år og Henrik på 3.

Den andre søndagen de var her, kom de til kirken, en av de få søndagene det var mulig å feire gudstjeneste i kirkerommet i høst. De er veldig glade for å ha vært innom kirkerommet. Og fått smake de individuelt pakkede vaflene til kirkekaffen. Så rakk de en tur til rett før jul, men dag var det ingen menighetssang.

Gudstjenestene on-line har vært veldig viktige. Det er jo ikke så mye annet å gjøre! Dessuten er det et greit tidspunkt, man rekker en lang frokost og de unge kan sove lenge. Å kunne se gudstjenesten sammen, på TV har vært en koselig samlingsstund. Ekstra viktige er de gudstjenestene konfirmantene er med på, eller når det er undervisning etterpå og de har måttet forberede seg.  

På grunn av Covid-situasjonen har besteforeldrene måtte være hjemme i Norge, men gudstjeneste-sendingene har de kunnet følge med og på den måten være sammen med dem – selv om de bor på forskjellige steder. Og de gangene konfirmantene er med er det særlig stas. Da kommer det fort en telefon etterpå med mange godord. Dermed blir det en ekstra vinning: besteforeldrene får være med på noe av konfirmant året de ellers ikke hatt fått. Vanligvis er det jo «bare» konfirmasjonsdagen man deler.

Barna er i en spennende alder hvor de skjer mye, aldri så galt at det ikke er godt for noe. Man kommer hverandre ekstra nær disse dagene. Johanne og familien har benyttet de gangene de kunne til å komme til kirken og møtt folk, og ser frem til mer normale tider.

Btw: de elsker bloopers! Det er noe som appellerer til alle aldre. Og de viser hvilken omstilling vi alle har måttet gå gjennom og alt ekstra-arbeidet det medfører.  Gudstjenestene på nett har fungert. Man er ikke bundet av noen geografisk tilknytning. Dette har vist nye muligheter, og fremtiden bør ha en kombinasjon av gammelt og nytt.

Takk for praten Johanne! Gleder oss til å sees i kirken.

Fra Nyhetsbrevet 19.mai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liv på KFUK hjemmet!
En av Sjømanskirkens samarbeidspartnere er  KFUK-hjemmet. Forrige uke var sjømannsprest Cecilie Jørgensen strømmen med på flere arrangement på huset. her er en liten rapport:

Sist uke var deilig!
Onsdag hadde jeg forberedelse av gudstjeneste på KFUK, sammen med ettåringene og staben.
Torsdag var det møte med styret i Sjømannskirkens Kvinneforening i hagen på KFUK. (Se bildet under artikkelen)
Lørdag arrangerte ettåringene DELTa-løp i Holland Park. Det var god deltagelse både på løpersiden og heiagjeng! Og til nå har det kommet inn mange penger. Og penger samles også inn i Norge. For hver tusenlapp som samles inn, forandres livet til en jente i Nepal. Det er inspirerende! At vi har vært med på  forandre livet til mer enn èn, og det gjør noe med oss også.
Søndag var det gudstjeneste med nattverd i hagen på KFUK for beboerne. En flott gjeng møtte opp, og bidra med tekstlesning og sang, samt alt det praktiske.

Det er så deilig å kunne gjøre slike ting igjen. Møte -særlig unge folk- og bli inspirert-
Heia, og: Takk og lov for KFUK-hjemmet!

Fra Nyhetsbrevet 12.mai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELISABETH
Elisabeth Small bor i Esher og pleier til vanlig å være aktiv på gudstjenestene som sjømannskirken har der. Etter Lockdown har hun fulgt med på søndagstankene på nett og setter pris på at kirken holdes levende hjemme i stuen.

Hva er opplevelsen din av søndagstanker?
Jeg pleier å se på, og det er fint å se på når det passer for meg. Det er hyggelig å høre på, og jeg liker å høre og se kjente fjes ved kirken. Det holder kontakten med kirken og miljøet levende.
 
Hva gleder du det til når vi åpner?
Det er å treffe folk i virkeligheten igjen. Vi har truffet Ellen Marie i Esher når det har vært mulig. Det var hyggelig når hun kom ut hit. Ellers har vi ikke sett noen. Jeg gleder meg til å se folk igjen!
 
Hva har vært positivt/negativt med denne tiden?
Positivt: Jeg har begynt å gå mer. Jeg har oppdaget at jeg kan gå til tennisklubben, og trenger ikke å kjøre dit.
Negativt: Å være helt isolert, og det er jeg ikke alene om. Det å ikke kunne se gode venninner og familie i Norge. Alt blir utsatt.
 
Kommer du på gudstjeneste når vi åpner?
Ikke hver uke, fordi det tar lang tid å reise. Da bruker jeg helst Esher. Men jeg kommer til sjømannskirken når det er mulig! Det er alltid kjekt når en prest kommer til Esher!

Fra Nyhetsbrevet 5.mai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angela
Angela Shury bor sør for Croydon og har fulgt søndagstankene hver uke gjennom dette «annerledesåret». Hun ser enten sammen med familien, eller alene etterfulgt av kirkekaffen på zoom.

Hva er opplevelsen din av søndagstanker/gudstjenestene på nett?
Innholdet er kjempebra, og veldig tilgjengelig. For oss som familie har det vært fint, vi sitter alle fire og ser på. Det er helt herlig, og det tar ikke hele dagen. Kirkekaffen etterpå er også kjempeflott. Her får man snakke med de kan kanskje ikke alltid ville snakket med ellers.

Hva gleder du deg til når vi åpner?
Synge i kirken! Det er noe av det som mangler. Og følelsen av å være samlet - vanlig søndagsfølelse. Å være mennesker sammen igjen.

Hva er positivt/negativt med denne tiden?
Det positive er at jeg har blitt kjent med folk i nærheten av meg, lokalt i området. Jeg er aktiv i speideren, og når vi er på tur er det viktig å passe på at alle føler seg sett og inkludert.
Negativt med denne tiden er å ikke kunne gjøre det man vil uten å planlegge. Vi har likevel klart å feire ting på zoom. Hatt kreative middager, hjemme-cruise. Rett og slett vært på mange virtuelle reiser!

Kommer du på gudstjeneste når vi åpner opp for det igjen?
Jada! Det gjør jeg! Vi kommer hele familien!

Fra Nyhetsbrevet 28.april