Bryllup

Velkommen til bryllupsfest i København!

Sjømannskirken i København er en av de mest populære kirkene å gifte seg i, og det med god grunn. København er Nordens mest romantiske by med flott arkitektur, vennlige mennesker, masse dansk hygge og gode restauranter. København har alt fra stille og bortgjemte smågater til verdens lengste gågate Strøget.

Sjømannskirken har en flott beliggenhet sentralt i København, og vi vil være med på å gjøre dette til en flott dag for dere. Dere bør være tidlig ute med å reservere tid for vielsen.

Prøving av ekteskapsvilkårene
Dette skjer i Norge, og dette tar litt tid - så legg dette inn i planene deres for tidspunkt for vielsen. Før prøving finner sted må dere ha avtalt dato for vielsen med oss. Dere skal begge sende inn en 'Erklæring fra brudefolkene' og forloverne skal begge sende inn 'Forlovererklæring' (Forloverne trenger ikke å være tilstede i vielsen, men det skal være to vitner utenom prest og brudepar. Dette kan vi ordne).

Det enkleste er å sende søke om attesten elektronisk her:
Erklæring fra brudefolkene

Musikk
Vi har organist i vielsene som spiller brudemarsjene og akkompagnerer til salmene. For å velge brudemarsjer, er dere velkomne til å høre på forslaget som Ørjan Horn Johansen har spilt inn. Nederst på siden finner dere en link til innspillingene. I tillegg er det fint å finne en til tre salmer.

Dersom det er spesielle ønsker til musikk, inklusiv solistinnslag, ber vi dere ta kontakt i god tid. Spesielt hvis organisten må øve inn noe ekstra (utenom salmeboken, liturgiboken og de vanlige marsjene). Vi hjelper gjerne til med å finne sangere og musikere til å bistå seremonien. CD-spilling og annen elektronisk musikk brukes ikke i Sjømannskirken i København.

Dersom vi skaffer solist tilkommer et honorar til solisten. Ta kontakt hvis dere ønsker dette. Det tilkommer også et honorar til organisten på 800 kr (øve med og spille til solist).  

Avtale/reservere tid
Du kan enkelt og greit finne ledig tidspunkt og reservere tid for vielse her. Når du har funnet et ledig tidspunkt legger du inn navn og øvrige opplysnigner og du vil motta en mail med bekreftelse og informasjon om veien videre. 

Trykk gjerne på sakene nedenunder for mer informasjon om vielse i Sjømannskirken samt litt tips og råd til din vielse i København.

Velkommen til oss!

 

03.12.2021 23:03:10
03.12.2021 23:03:10
27.04.2016 09:34

Bryllupsmarsjer

Hør opptak av 30 brudemarsjer som kan være aktuelle i bryllupet deres.

11.05.2018 10:19

Tips til bryllupet

Her finner du litt praktisk informasjon samt kontaktinformasjon til fotograf, frisør mm.

11.05.2018 10:24

Spørsmål og svar

Vi har samlet svarene på de vanligste spørsmålene

11.05.2018 11:03

Vielsesskjema

Når dato og tidspunkt for vielse er avtalt kan dere fylle ut og sende inn skjemaet under.

12.09.2018 09:58

Bryllup andre steder i Danmark

Ønsker du norsk prest til feks. slottsbryllup?

Del