Retreatdag; Pusterom og påfyll

Tidebønner - stillhet og hvordan du finner den - pusterom - stillhet - påfyll - mat - stillhet. Oppsummering - med dine egne ord om du vil.

1
{
  "recurrence": "1",
  "weekInterval": "1",
  "monthYearOption": "1",
  "interval": "1",
  "weekDay": "1",
  "month": "1",
  "monthOption": "1",
  "startDate": "2021-10-23 10:00",
  "endDate": "2021-10-23 18:00"
}
23.10.2021 kl 10:00

Sted: Minnekirken

Ordet retreat betyr å trekke seg tilbake, slik Jesus trakk seg tilbake i stillhet etter å ha talt til folkemengder. Retreat kan ha mange former, men fellesnevneren er stillhet, eller nærmere bestemt; taushet. Vi er omgitt av så mange typer støy og uro i hverdagen, at flere og flere oppdager verdien av en dag uten.

Vi begynner med introduksjon og informasjon. Når den er ferdig går vi inn i tausheten. Det blir to avdelinger tid som disponeres individuelt, innledet av Ingunn Stanghelle Velarde. I stillheten går noen en tur, noen leser, noen tegner eller skriver, noen velger en samtale med presten eller en personlig forbønn, mens andre bare sitter i stillhet, ute eller inne i Minnekirken.

Vi samles til tidebønn før vi begynner og midt på dagen, og vi avslutter med nattverd.

Midt på dagen inntar vi et smakfullt og sunt måltid i taust fellesskap. Denne gangen blir måltidet laget og introdusert med et fokus på smaker og råvarer vi vet hvor kommer fra, der vi kan være oppmerksomme på hva vi spiser, og kanskje tenke med takknemlighet på alle som har bidratt til at maten ligger på vår tallerken.

Hele dagen koster 15€ som kan betales med Vipps, kort eller kontanter.

OBS: Påmelding i kiosken i Albir eller til gkn@sjomannskirken.no innen kl 12 på torsdag 21. oktober så vi kan planlegge og handle til måltidet. Husk å gi beskjed om du har noen matallergier.

Del