Fem gode råd for hjemmelivet: - Det er ikke rart om dere nå blir mer irriterte på hverandre!

Her er Familieveiviserens tips for å unngå unødvendig irritasjon og gnisninger i en krevende korona-tid.

Som følge av koronapandemien er familien i disse dager mer eller mindre bare hjemme, avløst av en og annen lufte- eller handletur. Det er ikke rart om dere nå er mer irriterte på hverandre, forklarer daglig leder i Familieveiviseren, Torun Rundhovde Mørenskog.

 

- Det er en helt annerledes hverdag å skulle være sammen hele døgnet! Det er utfordrende for oss alle med så omfattende endringer som skjer. De fleste av oss trives best med faste rammer og forutsigbarhet – det har vi mindre av nå, sier Mørenskog.

 

Men det finnes gode tips for å unngå unødvendig irritasjon og gnisninger, mener Mørenskog.

 

Slik kan du være til stede for andre:


Mørenskog oppfordrer også til å løfte blikket fra eget hjem for dem som har kapasitet til det, og se hva en kan gjøre for andre.

  • Ta en telefon heller enn å sende melding. Dersom man vet at noen sitter alene er det ekstra viktig å ringe. Gi oppmerksomhet på døren til enn nabo, eller tilby deg å hjelpe med noe praktisk.

 

  • Vet man om barn i nabolaget som har det utfordrende hjemme vil det nå være høyst naturlig at naboer ringer og slår av en prat både med barn og voksne.

 

  • Vi som er så heldige å ha faste lønninger må ikke glemme at det er mange som er utsatt nå; permitterte, frilansere eller selvstendig næringsdrivende. Klarer vi å dele på noen av midlene våre som vi ikke absolutt trenger?

 

  • Situasjonen vi er i nå er ekstraordinær og mange kjenner redsel for morgendagen og fremtiden hva gjelder både helse og økonomi. Møt både deg selv og de andre rundt deg med dyp medfølelse og forståelse.
Del